"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek.A barátaidnak nincs szüksége rá,az ellenségeid úgyse hiszik el.A te saját életedben jogod van döntéseket hozni,mi az amit tenned vagy mondanod kell,akkor és úgy ahogy te akarod.Ha elrontod szerzel egy rossz tapasztalatot,ha pedig jól döntesz élvezheted.A lényeg,hogy sose add fel önmagad,hogy másoknak megfelelj.Az életed egyedülálló,csak a tiéd,élvezd ahogy te akarod!"










Szeress, tisztelj, becsülj, tolerálj, ismerd Önmagad, s ha hibázol megbocsátanak. Ha pedig nem bocsátottak meg, akkor nem voltál számukra elég fontos, de ez nem a Te hibád. Ez senkinek nem a hibája, mert emberek vagyunk. De ha "jó ember" vagy egyre többeknek válsz majd fontossá. De ha bántanak csak addig tűrd, amíg neked nem válik fájdalmassá! S ne hagyd, hogy viszonzás nélkül kihasználjanak!"





“Ha választanom kellene, inkább az elnézést választanám, amely időt ad az embereknek, hogy megjavuljanak, s nem a szigort, amely rosszabbá teszi őket, sem pedig a sietséget, amely nem vár megbánásra.” (Joubert)